Pages

Buat Duit Melalui Paypal - Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Wednesday, July 28, 2010

[ Youthsays ] Tutorial bagaimana menjana pendapatan - Bahagian 1

Salam semua, pertama2 kalinya aku bersyukur kepada ilahi sebab masih diberikan aku bernafas dimuka bumi ini untuk membantu sahabat2 kita yang masih kabur macam mana nak guna youthsays ni.

aku mungkin masih baru lagi dalam komuniti youthsays ni, tapi aku nak kongsi cara @ kaedah untuk menyertai komuniti ini dan kaedah untuk menjana sedikit pendapatan sampingan.

setiap campaign yang dipromosikan dengan cara yang betul akan mendapat bayaran RM0.20 bagi setiap klik dari pengunjung. mungkin nilai ni kecik bagi orang yang dah berjaya dalam bidang pengiklanan online ni.. tapi bagi aku sikit2 lama2 jadi bukit.. tanpa usaha takda sesiapa pon nak bagi duit dekat kita.

ok, Syarat pertama untuk menyertai komuniti ini adalah belia yang berusia antara 15 -35 tahun sahaja yang layak mendaftar.

kepada yang berminat boleh klik pada link disini DAFTAR YOUTHSAYS

Masukkan alamat email anda diruang alamat email yang disediakan seperti diatas dan klik pada butang hijau Sign Up Now. anda akan diminta memasukkan maklumat peribadi didalam borang yng disediakan. jika anda berjaya satu email akan dihantar kepada anda untuk mengaktifkan akaun anda.

setelah akaun aktif anda boleh login pada butang login diatas.


selepas login apa yang perlu anda buat?

anda perlu mempromosikan campaign2 yang masih sah pada bahagian ADVERTISING

anda akan melihat senarai campaign seperti dibawah


campaign yang masih aktif akan bertanda dengan logo Duit syiling dan yang telah habis bertanda Completed dan logo righ

anda perlu klik campaign yang bertanda Commercial pada butang DETAILS.


Selepas itu klik pada butang SHARE

dan anda perlu tandakan ruang setuju pada popup yang terpapar dikrin anda.

baca dan patuhi syarat2 untuk menyebarkan campaign tersebut supaya akaun anda tidak disekat apabila anda membuat scam pada email atau dengan cara menipu membuat promosi campaign tersebut.


Terdapat pelbagai kaedah yang dibenarkan untuk membuat promosi campaign yang telah diterima iaitu melalui facebook, tweeter, YM. MSN dan juga pada update pada blog.

sekiranya anda cuma membuat penipuan klik akaun anda akan ditamatkan tanpa sebarang bayaran dari pihak youthsays.selain anda mendapat pendapatan dari campaign yang di promosikan, anda juga boleh mendapat pendapatan dari menginvite rakan2 untuk menyertai komuniti ini.

anda akan diberikan link seperti pada gambar di atas. dan gunakan link tersebut untuk invite rakan facebook & tweeter untuk menyertai komuniti ini.

setiap seorang rakan yang menyertai komuniti ini melalui link anda, anda akan dibayar RM0.20 setiap seorang yang mendaftar.

untuk memulakan pendapatan anda tanpa sebarang bayaran sertai komuniti ini sekarang.

No comments: