Pages

Buat Duit Melalui Paypal - Daftar Sekarang!!

Sign up for PayPal and start accepting credit card payments instantly.

Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga

Friday, July 30, 2010

[ Youthsays ] Register mudah melalui campaign

Salam semua, disini aku nak tunjukkan bagaimana cara untuk mendaftar di komuniti youthsays dengan cara mudah melalui campaign yang diberikan.

ikuti langkah-langkah dibawah :-

1) jika anda membuka mana2 campaign dari facebook @ blog rakan anda dan anda dipaparkan dengan gambar rajah seperti diatas, anda perlu klik pada "Support The Campaign"

2) selepas itu popup seperti diatas akan dibuka dan klik pada butang hijau "Share"

3) seterunya klik pada perkataan "Signup now!"

4) dan yang terakhir masukkan email anda yang sah dan klik butang "sign up!"

5) anda akan merima email dari yuna youthsays untuk anda membuat pengesahan terlebih dahulu..

6) isikan maklumat anda seperti yang diminta selepas anda mengesahkan pendaftaran anda.

7) selepas itu anda bolehlah memulakan campaign2 terbaru anda didalam akaun anda.. pastikan anda tidak membuat penipuan semasa menyebarkan campaign2 tersebut.

"Selamat mencuba"

Thursday, July 29, 2010

[ Youthsays ] Kempen Komersial yang sedang hangat

Salam semua, kepada sahabat & rakan blogger yang telah menyertai komuniti youthsays ni, aku disini ingin mengingatkan bahawa buat masa sekarang ni anda berpeluang untuk menjana pendapatan hasil dari promosi iklan dibawah.

buat masa sekarang terdapat 6 iklan youthsays yang tengah aktif dan setiap campaign yang dipromosikan akan dibayar dengan RM0. 20 satu klik unik. ini bermakna jika 6 campaign yang dpromosi mendapat kesemua klik unik. maka pendapatan anda adalah RM1.20.

sekiranya anda berjaya mencari rakan yang berdaftar dibawah akaun anda, anda layak juga mendapat RM0.20 setiap ahli baru yang mendaftar.

Berikut antara campaign yang sedang aktif dibahagian Advertising :-








Kepada yang belum mendaftar dan ingin menambah pendapatan tambahan boleh

Wednesday, July 28, 2010

[ Youthsays ] Tutorial bagaimana menjana pendapatan - Bahagian 1

Salam semua, pertama2 kalinya aku bersyukur kepada ilahi sebab masih diberikan aku bernafas dimuka bumi ini untuk membantu sahabat2 kita yang masih kabur macam mana nak guna youthsays ni.

aku mungkin masih baru lagi dalam komuniti youthsays ni, tapi aku nak kongsi cara @ kaedah untuk menyertai komuniti ini dan kaedah untuk menjana sedikit pendapatan sampingan.

setiap campaign yang dipromosikan dengan cara yang betul akan mendapat bayaran RM0.20 bagi setiap klik dari pengunjung. mungkin nilai ni kecik bagi orang yang dah berjaya dalam bidang pengiklanan online ni.. tapi bagi aku sikit2 lama2 jadi bukit.. tanpa usaha takda sesiapa pon nak bagi duit dekat kita.

ok, Syarat pertama untuk menyertai komuniti ini adalah belia yang berusia antara 15 -35 tahun sahaja yang layak mendaftar.

kepada yang berminat boleh klik pada link disini DAFTAR YOUTHSAYS

Masukkan alamat email anda diruang alamat email yang disediakan seperti diatas dan klik pada butang hijau Sign Up Now. anda akan diminta memasukkan maklumat peribadi didalam borang yng disediakan. jika anda berjaya satu email akan dihantar kepada anda untuk mengaktifkan akaun anda.

setelah akaun aktif anda boleh login pada butang login diatas.


selepas login apa yang perlu anda buat?

anda perlu mempromosikan campaign2 yang masih sah pada bahagian ADVERTISING

anda akan melihat senarai campaign seperti dibawah


campaign yang masih aktif akan bertanda dengan logo Duit syiling dan yang telah habis bertanda Completed dan logo righ

anda perlu klik campaign yang bertanda Commercial pada butang DETAILS.


Selepas itu klik pada butang SHARE

dan anda perlu tandakan ruang setuju pada popup yang terpapar dikrin anda.

baca dan patuhi syarat2 untuk menyebarkan campaign tersebut supaya akaun anda tidak disekat apabila anda membuat scam pada email atau dengan cara menipu membuat promosi campaign tersebut.


Terdapat pelbagai kaedah yang dibenarkan untuk membuat promosi campaign yang telah diterima iaitu melalui facebook, tweeter, YM. MSN dan juga pada update pada blog.

sekiranya anda cuma membuat penipuan klik akaun anda akan ditamatkan tanpa sebarang bayaran dari pihak youthsays.



selain anda mendapat pendapatan dari campaign yang di promosikan, anda juga boleh mendapat pendapatan dari menginvite rakan2 untuk menyertai komuniti ini.

anda akan diberikan link seperti pada gambar di atas. dan gunakan link tersebut untuk invite rakan facebook & tweeter untuk menyertai komuniti ini.

setiap seorang rakan yang menyertai komuniti ini melalui link anda, anda akan dibayar RM0.20 setiap seorang yang mendaftar.

untuk memulakan pendapatan anda tanpa sebarang bayaran sertai komuniti ini sekarang.

Tuesday, July 27, 2010

Akhirnya aku bersama ManggaAd

Salam semua, aku merupakan blogger baru dah masih mentah. apa yang aku harapkan adalah sokongan dan bantuan dari blogger2 lama @ otai dekat luar sana.

kebanyakkan blogger ada yang menyertai nuffnang, infinity dan bermacam2 lagi syarikat pengiklanan dekat luar sana.

Tapi aku buat pertama2 kalinya cuba bersama dengan syarikat pengiklanan terbaru iaitu manggaAd.


(Klik Gambar untuk info lanjut)

aku rasa aku belum layak lagi nak bercerita pasal apa itu manggaAd sebab aku terlalu baru lagi.

kepada yang ada pengalaman atau dah merasai pendapatan sampingan bersama manggaAds ni.. apa kata korang share ramai2 dalam ruangan komen d bawah ni.

Jana pendapatan bersama manggaAd sekarang..

Entri Selanjutnya Baca Sini